torsdag 26 december 2013

Illa för Reinfeldt men roligt för Annie som förtjänt klättrar i opinionsmätningen för partiledarna.
Reinfeldt tappar i partiledarförtroende bland allmänheten till 56 procent, inte bland sina egna, där han har 94 procent. Löfven ökar i förtroende bland både allmänheten till 54 procent och bland sina egna till 83 procent. Det som i mars i år var 18 procents skillnad mellan Reinfeldt och Löfven är nu bara 2 procent.

Vad är orsaken?
 Regeringen har klarat ekonomin. Det går inte att tala om det varje gång. Oppositionen har talat om vård, skola, omsorg och att det räcker med jobbskatteavdrag.. Där har regeringen förlorat. På sjukvården och "bristen" på vårdplatser. På skolan och de ständigt nya förslagen från Björklund. Skolan måste få lugn och ro. Och så kommer PISA-undersökningen där Sverige tappar mest i OECD-änderna på matematik, läsförståelse och naturkunskap, de tre kanske viktigaste ämnena.

Det går förtjänt framåt för Centern och Annie Lööf som partiledare. Inga stora uppgångar men de pekar åt rätt håll.
Det har handlar om landsbygden och Annies debatter mot Mp, där båda vinner på att frågan överhuvud diskuteras. Det har handlat om klimatförhandlingar och Lena Ek som gjort bra insatser och inte minst mot gifter och skadliga kemikalier. Annies framträdanden i TV-rutan har fått mer tyngd  när de inlärda replikerna minskat. Men vi måste vara med på den sociala dimensionen också, vård, skola, omsorg och debatten om ökade sociala klyftor som kommer att bli dominerande i valrörelsen. Låt inte oppositionen få den rollen.

För övrigt kommer Micke, Åsa, Emma, Sara och Hanna snart hit och öppnar några julklappar som "blev kvar" på Julafton...God Fortsättning.

Inga kommentarer: