fredag 20 december 2013

Sverige och Storbritannien samarbetar om Nej till EU-försvar - Men Frankrike vill ha det.
Nej säger Fredrik Reinfeldt till Frankrike som vill att övriga EU-länder ska vara med och betala när franska trupper sätts in i Mali och Centralafrikanska republiken. EU ska inte ha något gemensamt försvar med en gemensam armé. Frankrike ska naturligtvis stå för finansieringen själv av de trupper man skickar utomlands. Så säger Reinfeldt. Så säger Cameron. Bra gossar.

Lettland går med i euron från 1.1 2014 men för att frigöra sig fån Ryssland
Det kan se underligt ut att Lettland går med i euron mitt under eurokrisen Det är det också från ett svenskt perspektiv, Men inte från ett lettiskt. Estland gick med euron 2011 och Litauen väntas gå med 2015. Alla har samma motiv, att frigöra sig från Ryssland och markera detta med Nato- och euromedlemskap. Rätt från deras perspektiv. Sverige har ett annat.

Aftonbladet har helt tappat fattningen - en otroligt skamlös, lumpen, usel, simpel ledare mot Filippa Reinfeldt och Nya Karolinska Sjukhuset, NKS
Den gick att läsa för någon dag sedan. Filippa släpades runt i ledaren för själva uppgörelsen med Skandia, för den höga kostnaden, för den dåliga planeringen, för bristen på offentlighet... för allt, allt. Uselt och oproffsigt av en svenska dagstidning. I fyra år har jag suttit som ordinarie ledamot i landstinget och deltagit i Produktionsutskottets möten och i landstingstsyrelsen och S har varit med hela tiden och stöttat NKS, ofta med majoriteten ibland med egna förslag. Tarvligt AB och fel. NKS blir ett sjukhus i världsklass, Alliansen i landstinget lyfter specialsjukvården och Sverige. Sorgligt AB.

För övrigt fyller Emma 8 år idag och i kväll kommer dragspelet fram.

Inga kommentarer: