fredag 6 december 2013

Världens kanske största freds-och frihetskämpe Nelson Mandela är död - budskapet var glasklart men metoden var dialog och försoning.
Finns det något större. Finns det något exempel i nutid som går att jämföra med Nelson Mandela. Jag satt uppe en stund i går kväll och fick höra budskapet vid 23.30 tiden. Det gick inte att undvika tårar. De kom av sig själv. Hur orkade han? Hur stod han emot 27 års fångenskap, terror, förföljelse. Fred, frihet, samverkan försoning. Tack Nelson Mandela.

Och nu är landstingslistan i valkrets ost, Värmdö, Nacka, Tyresö och Lidingö fastspikad på nomineringsmötet i Järlahuset i Nacka i går kväll- Tack för förtroendet på plats 3
Tack till nomineringskommitten med Hans Peters som ordförande och Nackacentern som stod för arrangemanget. Tack också till vår ombudsman Alireza Akhondi som så föredömligt höll i klubban. Mötet var avklarat efter en timme trots två voteringar på plats 1 och plats 3.
Så här ser listan ut med de tio första namnen
Kent Ivarsson, Lidingö
Mia Wallgren, Nacka
Hans Lindqvist, Värmdö
Ulrika Riis-Pedersen, Tyresö
Kent Björnberg, Lidingö
Tor von Sydow, Lidingö
Christine Torne, Nacka
Helen Dwyer, Tyresö
Anders Öhrström, Lidingö
Gustav Hemming, Stockholm

För övrigt åker jag  nu in till halvdagskonferens med landstingsgruppen om valprogram och upplägg inför valrörelsen, avslutat med Julmiddag på Graverska Huset byggt 1751 när Bellman var 11 år....

1 kommentar:

Anonym sa...

Han var dömd för terrorism. Det fanns även civila offer.
Mandela åtalades för bl.a sabotage Då var Mandela ännu ingen symbol för fred och rättegången mot honom ansågs av många som befogad. Inte ens Amnesty ville ta sig an Nelson Mandela.