söndag 8 december 2013

Mp, M och Sd minskar, S, V Fp ökar - Svåbegriplig Demoskop
Ja, det är inte lätt att få något grepp över senaste Demoskopmätningen om partiopinionen. Miljöpartiet minskar med 3.5 procent i en statistiskt säker siffra. Det är en kraftig minskning, samtidigt som övriga rödgröna ökar; S med 2,0 procent och V med 1.9. Mp vinner inte på formfrågor och har varit utan geist den senaste tiden. Landsbygdsfrågorna och debatten med Centern har vi vunnit och Mp förlorat på alla skattehöjningar som slår hårt mot landsbygden. Att Sd minskar beror nog mera på att de redan befinner sig på en mycket hög nivå.

V och i viss mån S går fram på kritiken mot vinster i välfärden
V smyger nu upp till samma nivå som Mp. Otroligt för bara en måna sedan då V hade 6,4 och Mp 11,8, nästan dubbelt så mycket som V. Svaret är nog att välfärden tagit över miljön som huvudfråga. Nästa mätning blir intressant när PISA-mätningen om skolan kommer med i bilden.

Centern på 3.5 är naturligtvis inte godkänt, även om det är en liten uppgång på 0,5. Då tror jag faktiskt mer på SCB: mätning med 4,7. Vi är hur som helst på väg upp.
Jag tror kanske till och med att det kan vara bra att inte ligga på topp redan. Självklart ska vi upp högre. Jag ser mer och mer av vår folkrörelse och vår starka organisation. Känner också att många verkligen vill visa att Centern kan ta sig ur och upp. Det bli en arbetsseger.

För övrigt var det ett mycket trevligt tomtemöte i går med Hemmestakören och i dag har det varit tennis och så har Sara och Hanna varit här hela eftermiddagen och jag har fått nya målningar.Inga kommentarer: