tisdag 31 december 2013

Ryssland har aldrig varit någon demokrati i västerländsk mening  - tsarvälde, ensamhärskare, kommunism och oligarker har styrt landet och folket
Det är också en av orsakerna till att våldet är så starkt i de länder som förtryckts och aldrig fått några demokratiska samhällssystem. Händelserna i Volgograd, tidigare Stalingrad, är tragiska men typiskt ryska.
Misstanken är muslimer i Dagestan som vill hämnas mot Putin och Ryssland för oförrätter i Dagestan, Tjetjenien och Ingusjien.

Putins 300 miljarder kronor på olympiaden i Sotji som skulle lyfta Ryssland
som en modern, utåtriktad och framsynt stormakt ser ut att bli motsatsen. Just därför att våld alltid mötts med våld som i Tjetjenien. Om inte terrordåden kan ske i Sotji för de 75 000 poliserna, säkerhetsvakterna och soldaterna så kan de ske i Moskva eller i St Peterssburg och göra lika stor skada för Ryssland och Putin.
Bilden blir - en auktoritär våldsstat, en skräckslagen militärmakt som inte vågar släppa in yttrandefrihet, mänskliga rättigheter och demokrati. 300 miljarder Putin....

Bildt skriver att "främlingsfientlighet och Europafientlighet är släkt", men han förstår inte varför.
Det går att läsa i svd.se/debatt i dag. Felaktiga satsningar med ökad EU-makt, överstatlighet, byråkrati, euro- och finanskris har skapat problemen. Släpp inte in några utlänningar i vårt land - vi klarar oss själva, det får ni också göra... satsa på.mer samarbete - mindre EU-stat.

Sedan har Bildt fel när han talar om att Sverige nu har övergivit "den tradition som under senare decennier givits beteckningen neutralitetspolitik". Ja, det var Jean Baptiste Bernadotte som instiftade neutralitetspolitiken i Sverige efter Napoleonkrigen - för 200 år sedan.

För övrigt firar Hemmestakören Nyår hos Titti Rudberg på Hallonvägen i Hemmesta i kväll och vi önskar alla nyårsfirare ett riktigt Gott Nytt År.

Inga kommentarer: