fredag 13 december 2013

S är ovanligt tysta om FRA -  Mp vill ha en ny myndighet direkt under riksdagen -olika bud
Lite förvånad blir man nog när det pågår en intensiv debatt om FRA runt om i media så är S tysta, eller tycker olika när man säger något. nästan tysta. Pratadvokaten Bodström talar om "katastroflagstiftning" och föreslår "en ordentlig parlamentarisk utredning med riktiga experter" och att lagen görs om från grunden. Det tycker inte Peter Hultqvist, S, ordförande i försvarsutskottet. Lagen ska finns kvar med vissa justeringar. Inga panikjusteringar a la Bodström, säger han. Vad han säger "får stå för honom"....Det syns på svaret att han är irriterad.

Mp vill ha en ny myndighet direkt under riksdagen
Ansvaret för att skydda medborgarnas integritet måste samlas under en ny myndighet, säger Mp. De vill även skrota den särskilda domstolen, försvarsunderrättelsedomstolen, som prövar FRA:s tillstånd och göra den prövningen av vanliga domstolar.
I denna politiskt mycket viktiga och känsliga fråga skiljer sig åsikterna rejält mellan oppositionspartierna och även inom.

Bra krav från Centern om gifter i maten
"om EU inte är beredd att förbjuda eller fasa ut vissa skadliga ämnen så måste enskilda EU-länder gå före", säger Annie Lööf. Bisfenol, ska fasas ut, ftalater ska vara förbjudna och farliga parabener ska bort. Bra sagt. Gör det och ta striden med EU.

För övrigt hade vi ett mycket informativt styrelsemöte i går om valarbetet med Värmdöcentern tillsammans med vår inspirerande ombudsman Alireza Akhondi

För övrigt såg vi och lyssnade på Sara och Hanna tidigt i morse på Vikingens dagis som sjöng Luciasången och andra julsånger för föräldrar, far- och morföräldrar.

Inga kommentarer: