onsdag 4 december 2013

Domedagen - den hårda verkligheten för Alliansegeringen - skolan får underkänt, ungdomsarbetslösheten får EU-stöd, goda vinster i vårdförtagen
I går var en hård dag för Alliansegeringen. Domedagen kanske är i överkant men den hårda verkligheten blir avgörande för många när valrörelsen nu sätter in.
Skolan - Pisaundersökniungen en katastrof.
Visst är det så. Svenska elever sämst i klassen av 34 OECD-länder  i läsförståelse, matematik och naturvetenskap.Det är stekta sparvar i gapet på oppositionen, främst Miljöpartiet och Gustav Fridolin men också Löfven och Baylan som skriver idag i DN. En mycket svår uppförsbacke i valet.
Arbetslösheten - upp mot 25 procents arbetslöshet bland ungdomar i både norr och söder i Sverige..och vi är så dåliga att vi får extra EU-stöd.
Vilken förolämpning. Vilket fruktansvärt underkännande. Här kritiserar vi EU-länder som Grekland, Spanien, Italien...och så har vi det lika uselt själv, så vi måste ta emot EU-stöd. Oppositionen behöver inte säga eller göra någonting. Verkligheten talar för sig själv. Människorna förstår. Regeringen har...arbetsmarknadsministern har..., näringsministern har...statsministern har misslyckats.
Men de privata vårdföretagen gör goda vinster.
Hörde bara på morgonekot. 12000 vårdföretag hade undersökts, på uppdrag av tidningen Dagens Industri och vingutvecklingen var god på skola, vård och omsorg. Vem vinner på det? Regeringen? Oppositionen? S,Mp,V?
Bristerna i Tågtrafiken kan läggas till. Usel översyn, uselt sanktionssystem vid förseningar, usla underhållsdepåer.
Och arbetslösheten, skolan och välfärden blir de stora valfrågorna....
För övrigt hade vi ett heldags landstingsmöte i går med flera frejdiga debatter bland annat om alternativa trafiksystem som elbussar, trådbussar, spårbilar, liftar och linbanor. Det är framtiden. 


Inga kommentarer: