tisdag 17 december 2013

Reinfeldt aviserar hårdare lagstiftning om människohandel och skärpta straff för sexköp och med fängelse för sexköp av minderåriga.
Utmärkt förslag av statsministern i Jultalet, även om jag vid första påtanke kanske hade valt ett annat ämne. Vi andra påtanke justerade jag den första och tyckte att just det oväntade var bra. Något nytt och inte bara jobb...Människohandel kräver hårdare tag och högre straffskalor. Det är bara människohandlarna som är emot.

Bild ska ha en Julstjärna för att han talar klarspråk om Rysslands hot mot Ukraina
Det var ett bra möte med EU:s utrikesministrar i går med Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Han fick glasklara besked från EU-ministrarna som anklagade honom för  hot om ekonomiska sanktioner och höjda tullar från Ryssland mot Ukraina och annat propagandakrig. Carl Bildt var mycket  tydlig att Ukrainas suveränitet inte respekteras av Ryssland. EU ska självfallet hålla dörren vidöppen. Janukovytj blir inte gammal i sadeln.

Bra av Anna-Karin Hatt att tala om en "långsiktiga spelregler" för att nå fram till en fossiloberoende fordomsflotta 
Långsiktiga och stabila spelregler behövs naturligtvis för en process som ska pågå 20-30 år för att minska fossilberoendet i transporterna. Det är rätt och bra sagt av Anna-Karin. Förslagen från utredningen "fossilfrihet på väg" med Thomas B Johansson är också bra trots att den utmärkte miljöutredaren Per Kågeson hoppade av. Bonus-malussystem med straffskatter och premier på utsläppsfordon och miljöbilar är effektivt.
Dessutom fanns ett avsnitt om spårbilar som det inte sagts något om i media men som ändå är bra.

För övrigt åker jag nu till styrelsemöte med KOMPASS och diskuterar just den frågan.Spårbilen kommer.
Inga kommentarer: