onsdag 11 december 2013

Mandela är värd all hyllning och fredspriset till OPCW passar bra in i bilden
En fantastiskt händelserik dag i världen. Begravningsceremoni för Nelson Mandela med presidenter, premiärministrar och massor med människor i Soweto stadium. Nobelfest med prisutdelning både i Sverige och Norge, där det sistnämnda landet delade ut fredspriset till organisationen OPCW,  Organization for Prohibition of Chemical Weapons. Den organisation som just nu arbetar med att samla in och förstöra alla kemiska vapen i krigets Syrien som redan dödat tusentals.

OPCW är en fantastisk global framgång som på 16 år förstört 80 procent av världens kemiska vapen.
Nu är 190 länder, med Syrien som det senaste, medlemmar i organisationen. Endast sex länder står utanför; Angola, Egypten, Nordkorea, Sydsudan, Burma och Israel, som alla borde skämmas och snabbt söka medlemskap. Det är en stor framgång och visar att det går att påverka världen med stora insatser på ganska kort tid.

För övrigt
åker jag nu till jullunch på Nybygget på Arlanda där KOMPASS spårbilsutställning kommit en god bit på väg.
I månadsskiftet januari/februari hoppas vi kunna inviga vår nya spårbilsutställning på Nybygget på Arlanda.
Där ska vi ha våra egna möten, där ska vi ha seminarier, där ska vi bjuda in skolor och andra intresserade till föreläsningar och presentationer om modern miljövänlig transportteknik. Magnus Hunhammar hämtar upp mig på Slussen. Roligt är det.

Inga kommentarer: