söndag 29 december 2013

Jag skulle inte hinna skriva något i dag, skrev jag i går. Men det hinner jag och det var svårt att låta bli.

"Sänkta skatter leder ingen vart" säger Löfven - ett lite ogenomtänkt uttalande
Det är klart att sänkta skatter leder någon vart, bra eller dåligt,positivt eller negativt både för de personer som påverkas och för de som har åsikter om skatter som förtroendevalda, som Löfven. Uttalandet får nog mer ses som en rädsla att säga något och en försiktighet i överkant. Starka statsfinanser kan snabbt bli dåliga statsfinanser. "Det kan gå så fort som helst." Tror inte att det är den planhalvan Löfven ska spela på mot Anders Borg, för det är väl så uttalandet ska tolkas. Han har ju gått med på alla sänkta skatter hittills. Tycker det används alldeles för lite i debatten från Alliansen.

Annie ska nog heller inte utnämna Alliansens mest betrodda minister Anders Borg som "populist" som vill förbjuda riskkapitalbolag.
Bättre då att tala om vad Centern vill göra som att sänka kostnaderna för att anställa genom sänkta arbetsgivaravgifter och minska "regelkrånglet". Slopade turordningsregler och lägre ingångslöner är andra förslag som näringsministern drivit, där inte Allianspartierna tycker lika. Ok, men frågan är också hur de uppfattas utåt?

Mindre bra är att tala om att centern vill ha fler ministerposter och förutom de vi har också posten som arbetsmarknadsminister.
Det är inget man talar om i en valrörelse. Det är heller inget man vinner vare sig Allianskollegernas eller allmänhetens förtroende för.
För övrigt har vi haft en fantastisk helg med hela familjen Åsa, Micke, Stoffe, Emma, Sara, Hanna, jag och födelsedagsbarnet Sonja på Sandhamn. Båt, bassäng och simning med barnen, bar, middag, sång för Sonja i Sandhamns matsal. God frukost i dag promenad till Trouville och trevlig båtfärd hem. Inga kommentarer: