torsdag 5 december 2013

Centern går uppåt i SCB-mätningen - Det mest positiva på länge, men läget för Alliansen är tufft.
Det är roligt att Centern nu ökar 0,5 procent och går upp till 4.7 i den stora SCB mätningen. Kd går också upp 0,5 och kommer över spärren till 4.1 procent. Det är det positiva med denna undersökning. Jag tycker Centern har gjort sig förtjänt av denna uppgång och tänker mest på bra jobb av Lena Ek i klimatförhandlingarna och Annie Lööf i i flera framträdanden och rätt frågor som landsbygd, jobb och miljö.

Men SD:s uppgång till 9,3 procent är oroande. Centern och folkpartiet borde tillsammans göra ett ordentligt utspel och ta den debatten.
Den kan tas på flera sätt. Börja med idédiskussionen och värdegrunden. Ansvar, solidaritet, gemenskap, öppenhet. Det är vad vi står för men inte Sd.. Ta fram ordentliga förslag på vad som kan göras bättre i Sverige med asyl-och arbetskraftinvandrare. Boende, jobb, integration och framför allt ansvar i hela landet i alla kommuner. Precis som vi kräver att alla EU-länder ska ta ansvar för flyktingar måste vi visa hur alla regioner och kommuner ska göra det i Sverige. Inget tvång men med statliga stödinsatser..

FRA-spaningen för USA mot Ryssland är en ny bumerang mot regeringen och Alliansen. Vi ska försvara svenska intressen, ja, men vi ska inte vara spion åt USA mot Ryssland. 
Om den nuvarande lagstiftningen medger detta måste lagen ändras.

För övrigt har jag nu passerat kulmen på en tuff dag. Tandläkare med två inplantat och tung bedövning  i morse och sedan möte med Regionala skärgårdsrådet och pensionärsrådet och nu nomineringsmöte om landstingslistan...Bedövningen börjar släppa men  nu gör det rejält ont. Jag är nog lite dum som min hustru säger.


Inga kommentarer: