lördag 28 december 2013

EU-valet den 25 maj blir avgörande för valen i september
Supervalåret kallas det för, valåret 2014. EU-val den 25 maj som börjar redan under vårvintern och riksdags-,landstings-,region- och kommunval den 14 september.  EU-valet blir en ingång för alla partier.Ett bra EU-val, öppnar dörrar, ett dåligt EU-val blir en uppförsbacke.

Med Greklands ordförandeskap i EU från första januari blir det mycket ekonomi, sparprogram, euro och jobb.
Det är inte vad valrörelsen borde handla om men euro- och finanskrisen kommer att starkt påverka dagordningen. Grekland är det land som har lurat, EU och omvärlden mest, som EU borde ha förstått. Grekland har enorma krislån från ECB och IMF.. Grekland har tvingats skära ner på löner, pensioner,minskade jobb för offentliganställda och höjda skatter.

Grekland kommer själv att som ordförandeland ta upp migrationspolitiken i och till EU eftersom många söker sig till Grekland. 
Det blir ett val där nynazistiska och främlingsfientliga partier som Gyllene Gryning i Grekland kommer att ta plats. I Sverige kan Sverigedemokraterna  få en enorm framgång eftersom valet inte handlar om regeringen i Sverige och väljarna lättare stödjer nya partier i EU-valet. Det måste mötas hårt och argumenten finns. Mp vill gärna ta den rollen men här måste Centern vara med från början.

För övrigt åker vi nu till Stavsnäs och där blir det en båt till hemlig plats där Åsa, Micke, Stoffe, Emma, Sara och Hanna ska fira Sonjas 70-årsdag. Roligt. Kommer tillbaka i morgon och jag tänker inte ta datorn med mig, så bloggen i morgon får vi nog leta efter. Nu åker vi.

Inga kommentarer: