måndag 30 december 2013

Jag vill att centern ska gå framåt i valet - det gör vi inte om partiledaren pratar om nya kärnkraftverk.
Nej, det är ingen bra inledning på valrörelsen, att prata om nya kärnkraftverk för centern. Det betyder bara att vi tappar ännu fler kärnväljare  och vi har inte råd att tappa någon. Varför ta upp den här debatten nu? Det finns inga hinder för Vattenfall att bygga nya kärnkraftverk, säger vår partiledare Annie Lööf i Svenska Dagbladet. Vattenfall har planerat två nya reaktorer i Ringhals. "Om man använder statliga pengar är det ok, och ingen subventionering, säger näringsministern. Men...

Nej, Vattenfall är helstatligt, dvs helt ägt av skattebetalarna.
Om Vattenfall bygger nya kärnkraftverk så är det med statliga pengar, skattebetalarnas pengar. Det är statliga subventioner och sådana är inte tillåtna enligt energiuppgörelsen. Det säger Sven Bergström i Svd i dag, som fick med kraven om nej till statliga subventioner i energiuppgörelsen. Och oavsett detta är det en utförsbacke för centerpartiet och vår partiledare att prata om nya kärnkraftsreaktorer inför valrörelsen.

 Vi har redan tappat många kärnväljare på den uppgörelsen och vi har verkligen inte råd att tappa en enda till.
Det vet jag som var med i den otroligt engagerande folkkampanj som lyfte centern till 25 procent av rösterna åren inför folkomröstningen 1980 och den kunskapen ska också partiledaren ha. Det vet jag som får samtalen och mailen från "gamla" centerpartister. Gör som Anna-Karin Hatt, satsa hundra procent på förnybart. Det vinner, Sverige, världen och Centern på.

För övrigt har jag åkt skridskor på Gustavsbergs bandyplan i dag med Micke, Emma, Sara, Hanna och sedan var vi och åt nuggets och ostburgare på Mc Donalds.

Inga kommentarer: