tisdag 10 december 2013

Mark- och miljödomstolens Nej till bussterminal i Katarinaberget öppnar för folkomröstning om Slussen
Det är en mycket positiv utveckling som nu sker kring Stadens illa genomtänkta förslag om Slussen. Efter mark- och miljööverdomstolens ja till detaljplanen för stadens förslag såg det mörkt ut, men vi har inte givit upp hoppet. Tvärtom ser det nu mycket ljusare ut efter mark- och miljödomstolens glasklara nej till en bussterminal i Katarinaberget. Det är så allvarliga formfel att domstolen aldrig prövade sakfrågan. Kampanjen för folkomröstning är nu inledd och det krävs 70 000  underskrifter för att få upp frågan i stadens fullmäktige. Här krävs att två tredjedelar säger nej för att begäran om folkomröstning ska avvisas. Vackert. Centern har naturligtvis chans att ändra sig och bör ta den.

Mycket förvånad över opinionsmätningen om förstatligandet av skolorna där 60 procent säger Ja och 12 procent Nej.
Det var i alla fall vad jag hörde på någon nyhetssändning i går och blev mycket förvånad. Kanske mest förvånad över att  inte bara Fp utan M, Mp, V, SD och Kd alla uttryckte sympatier för ett förstatligande om än lite inlindat. Ibrahim Baylan, S, bara babblade men sa inte nej utan hänvisade till skolkommissionen. Centern sa ingenting men hoppas jag står fast vid vårt Nej.

Men Centern tappar lite igen i Unitedminds opinionsmätning och ligger precis på riksdagsspärren 4,0 procent
Blir skolan verkligen bättre av en stor omorganisation. Vi kan finna andra vägar för att öka likställigheten i skolan med statliga och kommunala insatser, men inget tar så mycket energi som omorganisering....

För övrigt hade landstingsgruppen ett mycket intressant seminarium om trängselavgifter i går som vi ska återkomma till. Nu åker jag in till landstingsstyrelse.

Inga kommentarer: