måndag 29 augusti 2016

Agenda i går: Anna Kinberg Batra svarade inte på frågan om hon "aldrig" skulle samarbeta med Sverigedemokraterna efter tusen omfrågor.
Och det var naturligtvis förståndigt. För förr eller senare kommer ett läge där Sd accepteras som vilket annat parti som helst och inte bara M utan också andra partier kommer att samarbeta eller ha någon form av samröre med Sd. Det sker ju redan i flera kommuner.

Och det är just därför som AKB inte vill svara "aldrig". Det skulle bli världens uppförsbacke den dagen det sker. SD kommer att fortsätta anpassa sig högerut i politiken och Jimmy Å vet att ju längre tiden går ju fler moderater blir otåliga på Löfvens regering.

Att ge Löfven och kanske också med V mandat att regera en mandatperiod till med vågmästarroll för Sd kommer den moderata majoriteten inte att gå med på. Och AKB, själv, ska hon bara vara oppositionspolitiker och aldrig kommer fram till köttgrytorna. Åtta år som oppositionsledare? - Lika många som Reinfeldt hade som statsminister. Roligt va.

Vad händer med Alliansen och vad säger C  och L om utvecklingen går än mer åt höger? M kommer att acceptera ett moderatanpassat Sd förr eller senare. Centern kommer aldrig att göra det. Hörde du, aldrig...L. nja, L är alltid oberäkneliga för att inte säga opålitliga.

Centern kan inte vara med i någon Allians, eller regering med Sd. Vi bör hålla öppet för en blocköverskridande regering med S,Mp, C, L. Inte högt, och inte först men det ska finnas där.

Inga kommentarer: