lördag 20 augusti 2016

Jag tar tiggerifrågan ett varv till. Kanske var jag lite väl snabb i går. Det finns inget förslag från regeringen, bara prat om erfarenheter från Norge och Danmark.
Utreda och återkomma. Det var huvudbudskapet från Ardalan Shekarabi i går. Det var inget spontant infall, utan ett noga genomtänkt förslag som diskuterats med Löven och andra i partiledningen i månader. Man måste säga något i en så aktuell fråga, och känna av reaktioner. Hälften av de S-märka kommunalråden tycker det är bra,M och SD är för C och L är Nej eller tveksamma.

Nej-inställningen från Centern är bra så länge det inte finns något konkret förslag att ta ställning till... Hjärtat säger Nej till atta förbjuda medmänsklighet.
Johan Hedin, Centerns rättspolitiske talesperson "ser inte förbud mot tiggeri som någon lösning" Polisen ska användas till annat än att köra  bort tiggare. Helt rätt. Ska det vara en lag från regeringen så måste den ha både hjärta och förnuft. Men dit är det långt,längre än vad jag trodde i går. Så länge det inte finns något sådant förslag så får vi leva med de regler vi har i dag och att hjälpa utsatta mä-nniskor kan aldrig vara något brott.

För övrigt hade vi en härlig dag med bror Håkan och Eva i går som började i Hemmesta med lite kattkoll och småplock. Vi fortsatte på uteterassen på Bullandö Marina med båtgranskningar, vitt vin och strömming och avslutade med jordgubbar i Hemmesta igen. En härlig dag.Inga kommentarer: