tisdag 16 augusti 2016

Reaktionerna från världen och den svenska regeringenj är både begripliga och naturliga att barn i Turkiet mellan 12-15 år ska be traktras som sexuellt myndiga.
Det är övergrepp mot barn det handlar om och det kan aldrig accepteras. Turkiet är hett fel ute och kritiken är stor från stora delar av välrden och inte minst Sverige. Utrikesminister Margot Wallström twittrar att "beslutet i författningsdomstolen måste tas tillbaka."

På detta kommer officiell turkisk kritik som talar om "en skandal
att en utrikesminister skriver en sådan tweet baserad på falska nyheter och spekulationer". Men det är inte falska nyheter. Det är konkreta fakta. Sverige har alltid slagits för barns rättigheter, något annat vore en total omsvängning. Turkiet får kalla upp vilka ambassadörer de vill, men här har regeringen tydligt sagt att "det finns ingen anledning att backa...". Det sade Löfven i går.

Min uppfattning är densamma som regeringens och det skulle inte skada om fler partier backar upp Sveriges regering i denna fråga.med tydliga besked.
Turkiet med Erdogan är inte någon demokrati, Erdogan är halvdiktator och landet har tappat sin linje mot demokrati som inleddes för några år sedan. Kriget mot kurderna, arresteringar och fängslandet av journalister, stängning av mediahus och avskedande av tusentals lärare utan rättegång är diktatorfasaoner..För att inte tala om förslaget om förslaget om införande av dödsstraff.

Turkiet har aldrig varit längre från ett EU-medlemskap, men ändå säger jag, vill Turkiet stå kvar i förhandlingar med EU så är det deras beslut. Vi ska inte förhindra det..


Inga kommentarer: