onsdag 10 augusti 2016

Kan Trump överhuvudtaget fortsätta presidentvalet? Vad gör en oberäknelig person med en sådan uppförsbacke?

Den första frågan är naturligtvis hur han kunnat komma så långt. Att han inte blivit avslöjad och avsatt för länge sedan. Nu står republikanerna där med en problemkandidat,  Grova förolämpningar, hatattacker och personliga påhopp.

 Stödet bland svarta 0-2 procent, latinos 10 procent, kvinnor 30 procent,, ungdomar 12 procent. dn.se/världen. Var ska han få sina röster ifrån? Det är ju bara äldre vita amerikanska män kvar, och så många finns inte att det räcker för seger.

 Att överge Europa och Baltikum vid en kris fick 50 republikanska utrikesrådgivare att gå till angrepp mot Trump. Trump har inga känslor, t.ex mot familjen Kahn, 0ch nu ska han sänka företagsskatterna från 35 till 15 procent och backar upp höginkomsttagare istället för fotfolket som han har vänt sig till tidigare mot etablissmanget.

 Är det någon som hänger med? När hoppar han av? Eller när får han veta att han ska hoppa av?

Vad kommer Erdogan-Putin mötet att leda till. Jag skrev i går att dialog och samtal är bra, men ett bra samarbete mellan två halvdiktatorer kan bli dubbelt farligt.

Det mesta i diskussionerna ser dock ut att ha handlat om ekonomi,och återupptagen handel,  ryska turister till Turkiet, ryssarna bygger kärnkrafterk i Turkiet och får en ny naturgasledning Turkish stream, Två oberäkneliga personer. Ingen vet vad som händer? Osäkert,minst sagt. 

Inga kommentarer: