onsdag 3 augusti 2016

Turkiet  med Erdogan gräver en allt djupare grav för demokratin för varje dag, Ett skakande reportage från journalisten Abdullah Bozkurt i dn.se/nyheter.

Vet inte vad  man ska säga. Det är en oerhört tragisk utveckling. Lyssna på vad AB säger i dagens DN. "Turkiet håller på att förvandlas till ett öppet fängelse och president Erdogan driver landet mot en auktoritär islamistisk stat". Och han lägger till att "läget har blivit allt värre efter kuppen". Erdogan har tagit till en ny taktik. Om  personer inte är hemma när de ska gripas, så grips i stället hustrun eller till och med barn. Staten tar gisslan. Misshandel och tortyr förekommer enligt Amnesty, liksom våldtäkt. Nu handlar det om 80 000 personer som gripits; lärare, domare, militärer, journalister....

Det finns inga bevis för att Gulenrörelsen ligger bakom militärkuppen, men Edogan fortsätter att hävda detta. Och EU gör ingenting, men nu agerar Europarådet.
Det är verkligen på tiden. Europarådets generalsekreterare Torbjörn Jagland träffar i dag Erdogan. Bra, men inte tror jag något händer.

EU och IMF offrade Grekland för att rädda euron
Det säger i varje fall en rapport från IMF:s oberoende uvtärderingskontor IEO. IMF gjorde som EU ville men underskattade grovt effekterna av de hårda åtstramningarna, säger Lars Calmfors. Vad säger våra folkvalda? Fredrick Federley t.ex.


Inga kommentarer: