torsdag 4 augusti 2016

Trump har Trampat över en gång för mycket med utfallet mot familjen Kahn.

Det är så jag bedömer läget. Det blir svårt att komma tillbaka på egna "meriter" om han inte helt vänder blad och antar en annan attidyd. Nu handlar det bara om hans okontrollerade personlighet som ingen vettig väljare kan lita på. Man kan ju tänka sig uttalanden om andra länder, presidenter och premiärministrar som idioter, lögnare, dumskallar där sådana uttalanden kan leda till konflikter och kanske krig. Vem vill ha en sådan president.

Nu tar också allt fler avstånd till Trump bland republikanerna och det är inte heller konstigt när han säger att han inte ska rösta på tidigare republikanska presidentkandidater som Mitt Romney och förre Floridaguvernören Jeb Bush för omval. Allt fler kända republikaner säger också att de ska rösta på Clinton. Det kan sluta med en helt ny kandidat för republikanerna och ett haveri av aldrig skådat slag i presidentvalet.

Och Erdogan fortsätter sina utrensningar och är nu uppe i 100.000 som gripits, häktats eller askedats.

Och 150 nyhetsbyråer har stängts som inte passar Erdogan. Tycker fortfarande att EU mycket tydligare måste fördöma aktioner som saknar rättslig grund, där inga advokater tillsätts och misstankarna bara är påhitt. Skrämsel och skräck förenar Trump och Erdogan. Tycker Margot Wallström ändå uttryckte sig balanserat i morgonekot. Dialog med Turkiet, inga sanktioner men också tydliga besked om att något EU-medlemskap blir det inte, och heller ingen visumfrihet för turkar om inte demokrati, rättsstat och mänskliga rättigheter respekteras.


Inga kommentarer: