måndag 8 augusti 2016

Erdogan lobbar för en demonstration för honom själv i Istambul med gratisresor och gratisflaggor.

Nej, ingen vill ha en militärdiktatur, inte i Turkiet, inte i Thailand, ingenstans. Men ingen vill heller ha en ledare som själv närmar sig en diktator och undergräver demokratiska värden som rättsstat, mänskliga rättigheter och minoriteters rättmätiga krav på acceptans för egen kultur och ökat självstyre. 

Manifestationen leddes av Erdogan själv som samlat ihop de som stödjer honom men lämnat t.ex det kurdnära partiet HDP med upp mot 20 procent av rösterna i parlamentet utanför. "Nu renar vi landet" var temat som vände sig mot predikanten Gulen som Erogan pekat ut som,kuppförsökets ledare, utan minsta bevis.

Bra att EU genom Eurostat tar fram statistik över vad medborgarna tycker om EU.
Förvånande igen att det finns en majoritet för att EU bör ta på sig ännu fler uppgifter men då är det bra att se att Sverige är det land som är störst motståndare till detta. Migration och terrorism är EU:s störta utmaningar enligt undersökningen, följt av ekonomi och arbetslöshet. Jag vill lägga till fri rörlighet och fred, men mer av mellanstatligt samarbete och mindre av överstatlighet. 

Och stort Grattis till Emmas och Saras silver och guld på cykel och fjärilssim i OS. Fantastiska prestationen. Hur många träningstimmar ligger bakom?Någon? 

Inga kommentarer: