torsdag 11 augusti 2016

Aleppo blir världens nya Stalingrad, Sarajevo och Srebrenica som ingen kommer att glömma, nu uppe i närmare 300 000 döda. FN borde skämmas.
De som bor kvar i staden  lever under dödshot varje dag och natt. Man blir skrämd av människans ondska när man läser att när bombplanen fällt sin bomber återkommer de och bombar de människor som vill rädda de överlevande. Förklara ondskan någon.

Striderna är så hårda mellan rebeller och regeringsstyrkor att det inte finns några evakueringsvägar ut ur staden. Vatten saknas, bomber fälls, sjukhus blir slakthus, mediciner kommer inte fram. Barn, kvinnor och gamla drabbas hårdast.

Räddningstjänst finns inte utan tas över av frivilligorganisationer
som de vita hjälmarna. Bra, men var är FN? Assad måste straffas som för fem år sedan satte stopp för protesterna mot hans regim med krav på demokrati, respekt för mänskliga rättigheter och stopp för korruption.
FN kan driva på den nyfunna vänskapen mellan Erdogan och Putin.
Båda behöver en positiv världsbild för sina länder och regeringar. Sätt igång.

Ska man behöva ägna kommentarer åt en psykstörd, hatande presidentkandidat. Hur länge får han vara kvar, skrev jag i går och nu har det gått en dag till och nu dödshotar han Clinton.
 Beväpnade amerikaner borde stoppa Clinton, säger han i ett tal. Han får hela mediavärlen och både demokrater och republikaner emot sig men fortsätter med hat och hotpolitiken. Republikaner, avskeda Trump .

Inga kommentarer: