onsdag 31 augusti 2016

Polisen får underkänt för uppklaringen av brott efter den stora omorganisationen från 23 till en enda myndighet.
Tänk själv om du skulle få ett lägenhetsinbrott och du vet att uppklaringsprocenten är 3,5 procent. Fruktansvärt trist, och den har minskat från 4,2 procent 2010. Det är bara statistik, men det är inte bara. Den ser likadan ut för andra brott. Låg och sämre sedan omorganisationen. Det är inte bara antalet poliser det handlar om, utan också hur de används. Men organisera inte om igen,¨men lägg mer arbete lokalt och byt ledning.

Starkt av regeringen att återföra pengar till biståndet som drogs ner när flyktingkrisen var som störst.
Tydligen finns det pengar, ja 40 mdr har ju finansminister Magdalena Andersson sagt. Det är starkt att återföra dessa pengar till det som de från början var avsatta för. Det handlar främst om de fattigaste länderna och de mest utsatta länderna för klimathotet, med översvämningar och ökenutbredning. Är det Isabella som stått på sig?

Handelsavtalet mellan EU och USA TTIP hotas nu av att de två stora länderna i EU Tyskland och Frankrike börjar tvivla.
Tysklands vicekansler, socialdemokraten Sigmar Gabriel och Frankrkes handelsminister Matthias Fekl säger att det inte blir något avtal eller att förhandlingarna ska avbrytas. Vår handelskommissionär Cecilia Malmström har jobba jättehårtmed avtalet i flera år, men säger att förhandlingarna fortsätter och hon har telefonmöte med USA:s handelsminister i veckan.
Frihandel är bra för hela världen, men investerare ska inte kunna  stämma hela länder, så som USA vill. En paus kanske, men fortsätt.

Inga kommentarer: