måndag 15 augusti 2016

Centern och Annie  skulle kunna ta ett internationellt perspektiv i sommartalet nästa vecka.  Världssamfundet måste lösa kriget i Syrien.

Det är den helt avgörande internationella frågan som kan minska flyktingkrisen och dämpa problemen i Mellanöstern och EUropa. Sverige som har tagit sitt ansvar med så många flyktingar har ett internationellt erkännande som skulle kunna få fotfäste om vi hade en plan för hur freden i Syrien ska lösas. 

Det finns kanske ett hopp genom det gemensamma engagemanget för att minska IS inflytande i världen. Sveriges kunde som alliansfritt land föreslå FN att kalla in en extrakonferens för att lösa Syrienkriget, där USA och Ryssland skulle kunna få ett extraansvar och också en chans att visa att de kan lösa en svår internationell kris.

De ryska och amerikanska utrikesministrarna Kerry och Lavrov har ett bra samarbete och skulle kunna rita upp en plan för hur en fredsprocess skulle kunna se ut. Det skulle bli en stjärna i himlen för både Ryssland och USA, Varför inte ta ett initiativ.

För övrigt är Sara och Hanna här i dag och Hanna har sovit över hos mig, Vi  lekte med kattungarna och läste tre böcker och sedan pratade vi om livet med varandra tills Hanna somnade.

Inga kommentarer: