tisdag 30 augusti 2016

Nu tycks det som Ebba Bush Thor och Kd har vaknat ur dvalan och vill ta sig över de där fyra procenten för att komma in i riksdagen igen. Både värderingar och sakfrågor kommer upp.
Vi börjar med värderingar. I dag har Ebba Bush Thor(EBT) en artikel på dn.se/debatt om "Värderingar i hela samhället". Det är en genomgång av kodord för Kd - hörde du. Det är signalpolitik som kanske inte ger så många röster, men som tydligare ska sätta kd på kartan Och det är detta som behövs om partiet inte ska komma helt utanför debatten,

Här kommer några av kodorden
Idédebatten får inte försummas. Värderingskris, tillit, svenska flaggan, värden, värderingar, kristen etik, västerländsk humanism(obs västerländsk), värdighet,, trygghet , säkerhet, familjen, äldreomsorgen, arbete.
Det kallar EBT för värdefulla reformområden; tillit, frihet, jämställdhet, och trygghet är inte givna av naturen. Här behövs reformer. men vilka sägs inte.

Däremot kommer ett konkret förslag i dag, att stoppa den ryska gasledningen  Nordstream 2 och att Sverige bör ta ett sådant initiativ.
Lite förvånande att inte något annat parti tagit upp den frågan efter den kritik som kommit om beroende till Ryssland, fel energislag mm. Tycker Kd gör rätt som tar upp frågan. Det blir ryskt beroende, det blir fel energikälla, Sverige som upplåtit Slite på Gotland för rysk gasplanering och Baltikum som blir ledningsplats och EU som får ett säkerhetsproblem till.
 Det kanske inte går, men frågan måste lyftas. Någon tiondel kanske det kan ge på de 3,0 procenten i opinionsmätningarna också. Friskt vågat hälften vunn...

Inga kommentarer: