söndag 28 augusti 2016

Andrummet, eller flyktingpausen pågår fortfarande i flyktingfrågan. Och hur länge till? Vad händer sedan? Vi måste hitta vägar att hjälpa de länder som tar emot närmast flyktingområdena.
Öppna era hjärtan,sa Reinfeldt, i mitt Europa finns inga murar, sa Löfven. Vi behöver andrum sa sedan regeringen, och flyktingpaus, sa moderaterna när den totala omsvängningen kom. Nej inga gränskontroller sa Centerpartiet. och tillfälliga uppehållstillstånd och stopp för återförening är omänskligt. Historien kommer att döma. Heder åt Centerpartiet. Sverige tog emot 163 000 flyktingar 2015 och när detta skrivs i september 2016 hade 18000 ansökt om asyl 2016. Omsvängningen i "den humanitära stormakten" är total.

Förbundskansler Merkel säger fortfarande "Vi klarar det" men hela EUropa har svängt.
När Tyskland och andra länder slutade att tillämpa Dublinförordningen om första asylland, rasade Schengenuppgörelsen ihop och Viktor Orbáns Ungern "Kom inte hit" tog över kommandot. EU;s avtal med Turkiet stängde också dörren. Flyktingarna i det egna landet som Syrien ökade dramatiskt liksom i länder som Libyen och Jordanien

EU-kommissionen kom med ett förslag i augusti 2016. Om hjärtat får bestämma tycker jag inte om det. Det är en EU-förordning där alla länder måste följa EU-reglerna exakt, t.ex att det ska vara tillfälliga uppehållstillstånd. Det är omänskligt. Ändra förordningen till ett direktiv med minimiregler. Det ställer krav på länder som Ungern, men med rätt för varje land att gå före med ”öppnare och generösare” regler om t.ex permanent uppehållstillstånd och familjeåterförening.

. ......Sverige ska driva på för en sådan solidarisk flyktingpolitik. Jag tycker att vi som land också ska driva på för att EU som union stöttar de länder utanför EU som nu får ta emot omänskliga mängder flyktingar i och nära krigszoner. Men viktigast av allt. Kriget i Syrien måste få ett slut.

Inga kommentarer: