onsdag 24 augusti 2016

Så inleds hösten med diskussioner om höstbudgeten på Harpsund. Den första halvan av mandatperioden har inte varit någon dans på vare sig rosor eller maskrosor, skojar dn.se/ledare.
Och det är rätt. Nu får vi se andra halvlek och vänstern får redan rubriker med sitt krav på lägre ränteavdrag och att maxbeloppet sänks. Det blir en svår nöt för Löfven där även Skånedistriktet och också Stockholms stad med Veronica Palm kräver sänkta ränteavdrag.Veronica Palm ligger till vänster i S-partiet och är en tuff ordförande i staden och hon kommer säkert att höra av sig. Hon är också lite förbannad för att hon inte fått några uppdrag av regeringen som också jag trodde hon skulle få.

Men det är två saker som hindrar Löfven från att gå med på några lägre ränteavdrag. De är omättlig populära i väljarkåren och det måste bli en blocköverskridande uppgörelse annars förlorar S valet.
Det första kommer att bestå, men det skulle kunna kringås genom en blocköverskridande uppgörelse där de två stora partierna S och M delar på smällen i väljarkåren. Men så blir det inte. M har redan sagt Nej i de tidigare diskussionerna om bostadspolitiken.

Den stora satsningen från regeringen blir 10 miljarder till kommunerna och välfärden och här kommer mycket av debatten att stå och då måste oppositionen ha svar.
Skolan är folk trötta på, vem orkar lyssna på mer mattetimmar... Det handlar om välfärd i vardagen för familjen, äldre, funktionshindrade och hur vi behandlar flyktingar..
Jag ser med stort intresse fram emot vad Annie kommer att säga i dag i sitt sommartal på Långholmen som jag nu åker iväg till.

Inga kommentarer: